Tuesday, June 10, 2008

Genomineerd voor de D2B-award!


Mijn inzending voor de Design to Business Award is genomineerd!

De D2B-award is een initiatief van Ontwerp Platform Arnhem (OPA), en heeft als doel de creatieve en innovatieve kracht van een goede samenwerking tussen ontwerpers en opdrachtgevers bij een groot publiek zichtbaar te maken.

Een vakjury bestaande uit Ed Annink, Tonny Holtrust, Oscar Luyer en José de Pauw, heeft in drie verschillende opdracht-categorieën ontwerpers geselecteerd:

- Commercieel: Dick van Hoff i.s.m Koninklijke Tichelaar Makkum,
- Overheid: Ruud-Jan Kokke i.s.m Stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid,
- Semi-overheid / non-profit: Sharon Geschiere i.s.m LTO Nederland, Dierenbescherming en Wageningen Universiteit.

Op de site van de Gelderlander kan gestemd worden op de drie genomineerden, dinsdag 17 juni wordt bekend gemaakt wie de publieksprijs, en wie de vakprijs wint.

1 comment:

Anonymous said...

Gefeliciteerd !

Eerste D2B Award voor varkensspeeltje

ARNHEM - De eerste Design to Business (D2B) Award is gewonnen door de Arnhemse ontwerpster Sharon Geschiere. In samenwerking met LTO Nederland en de Dierenbescherming ontwierp zij de Wroezelaar, een speelobject voor varkens. De publieksprijs ging naar het ontwerp van stadsgenoot Ruud-Jan Kokke voor een hekwerk op het Olympiaplein in Amsterdam.

De prijzen van het Ontwerpers Platform Arnhem (OPA) werden dinsdagavond uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Dudok.

De jury was unaniem over de winnaar, het speeltje dat het welzijn van varkens moet bevorderen. 'De opdrachtgever heeft niet geschuwd de uitdaging te zoeken op onbekend terrein, waarbij het resultaat niet alleen direct functioneel toepasbaar is, maar tevens een rol speelt in een belangrijke maatschappelijke discussie', aldus het juryrapport. Geschiere en de opdrachtgevers ontvingen van juryvoorzitter Tonny Holtrust een speciaal voor de D2B Award door Sander van der Haar ontworpen trofee.

Via de site van De Gelderlander waren 502 stemmen uitgebracht op de drie genomineerde ontwerpen. Het hek van Ruud-Jan Kokke kreeg de meeste stemmen: 237. Hij en de opdrachtgever (stadsdeel Oud-Zuid) kregen uit handen van redactiechef Tom Ruijfrok een oorkonde uitgereikt.

De derde genomineerde, Dick van Hoffs ontwerp voor een serie bureauartikelen in keramiek, viel buiten de prijzen.

Groet,
Pierre Estourgie
myspace.com/analogicsoundproject