Friday, August 22, 2008

Luxe & Decadentie






Vanaf 23 augustus zal er in Museum het Valkhof in Nijmegen de prachtige expositie 'Luxe & Decadentie' - Leven aan de Romeinse goudkust - te zien zijn. Deze reizende expositie is al op verschillende plekken in Duitsland geweest, zal tot 4 januari 2009 in museum het Valkhof bewonderd kunnen worden, en zal daarna nog naar Italië en München doorreizen.

Een overrompelend beeld van het leven van de rijkste Romeinen in de golf van Napels is hier te zien. Een kleine toplaag leefde hier in ongekende weelde. Hun luxueuze villa’s kleedden ze aan met weelderige muurschilderingen, beelden van brons en marmer en ze genoten van de hun privébad dat dagelijks gevuld werd met warm water uit een ingenieus warmwatersysteem.

Ik ben gevraagd om samen met Niels Prins de museum-winkel te ontwerpen, die speciaal voor deze expositie een nieuwe plek in het museum heeft gekregen. Een prachtige opdracht en een geweldige uitdaging! Bij de ontwikkeling van het concept hebben we het thema 'Luxe & Decadentie' met een knipoog in deze tijd geplaatst. Iconen, passend bij dit thema zijn in een nieuw jasje gestopt, en terug te vinden in de aankleding van de nieuwe SHOP.

Al nieuwsgierig aan het worden? Ga zeker een kijkje nemen, het is de moeite waard!

1 comment:

Anonymous said...

een pracht expositie verdient een pracht ontwerp, top !!